Povestea printesei cu glezne de jad

In tinutul Huey, de-a lungul fluviului Galben, in locul in care primii zei atinsesera pamantul se afla manastirea Shi, locul din care toti scribii imparatului Chinei isi gaseau forma finala a caligrafiei.

Renumele manastirii era cunoscut in cele patru zari ale imperiului, iar cei batrani povesteau despre legendele inceputului. Manastirea era asezata pe un cuib de phoenix, iar oul miticei creaturi se afla in chiar incaperea de jad – locul in care studentii manastirii isi castigau pana de caligrafie, cea mai inalta distictie a unui scrib.

Intr-una din dimineti, maestrul Li, adancit in studierea unor caligrafii facute in graba, este intrerupt de un zgomot puternic, ca si cum insasi marea pasare de foc s-ar fi trezit. Aerul devine brusc mai gros, podeaua de bambus incepe sa tremure si pietrele manastirii pare ca plang. Un fum inecacios, aspru si amenintator il facu pe maestru sa ridice ochii mirati din pergament.

-Maestre, unde sunteti?

In clipa urmatoare, Tai-Shing, cel mai promitator dintre studentii batranului Li, intra in incapere cu o patura uda si cu frica citindu-i-se in ochi. Roba alba, simbol al ordinului tacerii, facea un contrast si mai puternic cu glasul sau.

„Ce curios ca nu isi mai aduce aminte ca si-a luat un legamant”, se gandi Li putin intristat.

-Maestre, incaperea de jad este ruinata. Nu a ramas decat cenusa din vechile scrieri, iar studentii incearca sa salveze ce se mai poate. Trebuie sa iesim cat mai repede. Maestre, ma asculti?! Trebuie sa iesim, urmati-ma!

Fara sa ii ceara permisiunea, Shing il lua, cu o forta pe care Li i-o ghicea doar, iar maestrul se pomeni acoperit de patura de lana, deja aproape uscata.

-Tot ce am reusit sa salvam a fost un prunc, numai zeii stiu cum a aparut acolo. Era invelit in pergament de lotus si totusi nu a patit nimic, ii arunca vorbele, fara sa isi intoarca privirea, si fara sa vada surpriza din ochii maestrului sau.

Asa a inceput povestea printesei cu glezne de jad, langa muntele Wudan, de-a lungul Fluviului Galben, dupa ce imperiul a aflat ca puiul de Phoenix este in, in fapt, o copila.

0 Responses to “Povestea printesei cu glezne de jad”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: