De grija leprosilor

Oukey, nu o sa scriu prea fun pentru ca deja incep sa ma roada degetele si nervii. De cateva sapt exista un mini-cutremur in presa si ca orice semi-calamnitate lasa intre daramaturi o mana de oropsiti. Eu le zic mai dragut, leprosi. De ce? Poi nimeni nu prea are chef sa aibe de-a face cu ei in perioada asta. Wtf? Sa ma contamineze si pe mine? Sa aduca piaza rea si`n cocioaba mea. Oricum e mult rahat si`n alte parti, deci numa de leprosi nu are chef piata. Cativa mai rasariti (NB: inteleg prin rasariti: mai vechi, deci mai cu pile si relatii, nu neaparat mai buni sau doamne fereste cu spirit. Nuuu, pot fi perfect nesarati, iubitori de limbi in cur, dar „profi”. Sunt si exceptii, sunt si norocosi, dar fiind cam rau azi prefer sa acord sanse de re-afirmare mai multe in partea „muista” a gastii. adica cu muia, deci chipul mai frumos… nu altceva)  o sa se adaposteasca, dar majoritatea o sa caute curand cate calorii are o unghie si in cat timp se regenereaza. Sunt o specie de leprosi mai cu fite, asa ca nu va mirati cretini cum un lepros are unghii. Metafore and shit.

Sunt mai multe atitudini

Is unii care incerca sa`i ajute. Putini, dar sunt. Sunt altii, mai multi, care n-au ei treaba, se fac mici mici si stau cuminti in banca. Cine stie cand o veni si la noi vremea nasoala? U can never know. Sunt altii care`i trateaza pe leprosi normal, se fac ca nu vad bubele de pe fata interlocutorului. „Ehei, ce faci. Iti este bine?” – un fel de diplomatie bovarica de bun simt. O parte da sfaturi. E partea celor divini, impenetrabili care mai fac neste subiecte pe spinarea leprosilor, ca doar e capitalism ce pastele ma`sii… Altii sunt docti, didactici si nu ofera doar sfaturi ci chiar sfaturi pertinente: „Mori in plm ca imi strici tabloul feeric de iarna”. Pe altii ii doare fix in cot, ceea ce le urez in continuare.

Problema leprosilor nu sta doar in simpla lor existenta. Ca sunt ei acolo, nu e mare filosofie. Cestiunea nasoala este ca si tu, oricand, poti umple randurile. Sa nu crezi ca esti safe, ca si Geoana a crezut ca a castigat si na pocinog… Rugamintea mea catre toti leprosii si toti ne-leprosii este sa fie oleaca mai spirituali. Adica daca tot crapati unii si stati pe bara altii, macar s-o faceti cu stil. Papagali si rinoceri cu barbison tot exista. Pupeze si tot felul de pasarici rase o sa triluleasca in continuare. Voi sa fiti sanatosi si sa nu dea ciuma`n voi. Ca ati cam belit`o.

0 Responses to “De grija leprosilor”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: