chez elf

Azi am pus un meniu pe piept si m-am plimbat cu el prin centrul istoric. „Chez elf” – cafenea de schimbat ocheade, fluide si impresii. Faceam concurenta saormelor cu „un zambet naiv, dar nataflet”, pastelor italienesti cu „ochi frumosi, dar cam obositi” si sandvisurilor reci cu „sarut cu limba si usoare atingeri de buze”.

Sunt restaurantul cu servire libera si fara bon fiscal. Nu te intrabam (eu si adi si elful si?) de ce ne-ai trecut pragul sau daca astepti pe cineva. Ne rezervam dreptul sa selectam clientela, dar fiti pe pace… nu am invatat prea multa cultura civica si nici nu ne place sa ne scarpinam pe spate. Prea mult strica, cine-i rau imediat pica.

Mi s-a nazarit sa pazim colturile si sa avem cartea deschisa si trecatoarele (mai istete sau mai netoate) sa ne rasfoiasca atent. Preferati o partida de sex salbatic? Incercati la armasarul-bou. Poate… sa va tine in brate si sa va minta atent? Va recomandam sensibilul de parc. Sau un finantator cu stare? Mergeti pe mana (mainile) mosului pastilat.

Ne pare rau, aici gasiti tipologii perimate. Pentru dragoste eterna si noduri in gat va sugeram o minciuna cu picioare lungi. Si cum recunoastem criza si efectele sale nocive adanc siluitoare de consum va supunem atentiei oferta 2 in 1. La fiecare doi consumati, primiti o poveste gratis. Sigur ca da, elful va avea grija sa nu va lipseasca dropsurile de menta pentru alungatul senzatiilor de greata metafizica.

Tontul si toanta se tutuiau la un taifas fara prea multa tragere pana cand au fost trecuti la unitatea de transmisiuni tenace catre fiintele opace. Si uite asa, zanele s-au preschimbat in vrajitoare din mandre dame translatoare.

Isi susotesc pe la spate, baiatul asta nu mai poate.

Si el le alinta cu drag caci ii sunt… Ii sunt? Ce ii sunt? (Povestitorul asteapta acel cuvant care sa dea sens non-sensului, cu ochelarii pe nas si aprig atins de taifas. Camera e slab luminata. O lumina din dreapta scoate zgomote de parca toate cuvintele se joaca si dansele cu el).

Cine a decretat ca o poveste trebuie sa contina si un sens explicit nu cred ca a fost prea des magulit. Si asta e mare pacat. Intr-adevar, subiectu-i ratat 🙂

2 Responses to “chez elf”


  1. 1 clandestine septembrie 10, 2010 la 7:28 pm

    … si el le alinta cu drag pentru ca ii sunt: E l f e. Efemere lascice fragile existente.

  2. 2 charlie ianuarie 6, 2011 la 3:45 pm

    frumoasa zicere…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: