vise sarate

Poetii cuvintelor isi uitasera gandurile cand ea a facut primul pas pe scena. Toti o devorau intr-un fel sau altul, fiecare lasandu-si mierea sa alunece pe buze. Sperau la o privire, la un zambet, la vreun semn care sa-i faca sa-si dea coate cu vecinul si sa-i puna in ipostaza celui ales. Erau un fel de ipohondri sentimentali, iar ea era un fel de lampa pentru moliile artistice. Ii placea sa se retraga in ea insasi si sa stea ghemuita intre proprii plamani pentru a stopa galagia celorlalti cu bataia propriei inimi.

Nu o incantau nici povestile pe care le primea pe servetele, nici vorbele acoperite de palme nervoase. Ii era prea teama si, ca orice copil, isi masca neputinta prin dezinteres. De fiecare data isi ghicise alt destin in aceeasi palma si obosise de la atat visat cu ochii deschisi. Atatea metafore, atata cerneala irosita pe niste foi translucide din care se ghicea aroganta. Obositorul joc de-a inspiratia si uitarea cumintenie o faceau, uneori, sa-si roada unghiile de suparare. Spera ca prin acest gest de fronda sa isi atraga oprobiul castei in care isi facea veacul.

Sfiosenia, uite un atribut pe care il ocolea de fiecare data. Dar de fiecare data incerca o urma de regret – penitenta pe care si-o impunea in lipsa oricaror alte constrangeri. Ar fi vrut sa construiasca bariere pe mare in care sa-si inchida visele. Si de fiecare data cand plangea, isi spunea ca un vis a trecut frontiera si se indreapta spre mal. Si doar atunci alerga desculta pe nisip pentru a-l saruta pe obraji.

1 Response to “vise sarate”Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: