inceput de poveste

A fost odata ca niciodata un elf. Se nascuse la malul marii, in foarte ciudate conditii. Se spune ca luna stralucise in miezul zilei, imbratisand soarele si potolindu-i dogoarea. A fost atat de frig incat nici ursitoarele nu au putut ajunge la capatul nou-nascutului. Doar vantul marii intrase printre crapaturile geamului si ii asternuse peste gene orizontul, in care toate povestile se varsa.

De atunci el visa cu fiecare clipit. Isi obosise ochii in cautarea povestilor si isi instrainase simturi. Unii ii reprosau aroganta cand el le povestea despre alte taramuri si despre creaturi ce nu cunosteau strop de magie. Incepuse sa isi noteze ce visa, sa lege mai strans acea lume, s-o prinda mai puternic. Vazuse dragoni care pareau facuti de metal si creaturi care scuipau fum.

Era fascinat si, din clipa in clipa, astepta sa se trezeasca acolo. Dar de fiecare data vedea aceleasi culori, aceleasi figuri, acealeasi priviri. Erau fie prea grabite, fie prea lenese, fie nu isi doreau orizontul. Aproape toate pareau a fi vrajitie de inaltimi si nimeni nu mai cauta sarutul cerului cu marea. In ochii lor nicio povestea nu prindea glas.

De atunci, eroul nostru a incetat sa mai viseze. A abandonat infinitul cu ale sale soapte si s-a dedicat cu totul arcanelor si misterelor  Ordinului sau. Pana cand, intr-o buna zi…

1 Response to “inceput de poveste”


  1. 1 Oana Portase noiembrie 21, 2010 la 3:18 pm

    tânăr şi neliniştit 😛


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: