Picaj c-o poveste in sevraj

Povestile nu se nasc intr-un anumit timp si nici nu dispar dupa o anumita vreme. Le spunea mereu si mereu frunzelor si celor vietuitoare, de pe pamant sau din mare, care ii cautau glasul. Povestile, pur si simplu, exista. Sunt o a 5-a stare de agregare a energiei. Nu isi pierd valabilitatea. Ei, cei care se pricep cat de cat sa le fure, aveau o iscuseala cam debila. De aceea, scoteau uneori si fum pe nas: erau niste mici dragoni aroganti care zburau deasupra limbilor de lemn. Ba isi ciuleau urechile la ce mai sopteau cuvintele, ba deschideau ochii sa analizeze atent, usor pervers, baletul cuvintelor imperecheate.

I-ar fi placut sa traiasca un sevraj de poveste. Oare cum s-ar manifesta unul? Chiar trebuie sa implicam specialisti farmaceutici si sa mergem la experti de psi.hologici? ologici? 0 logici? Ce ar fi atat de bizar daca eroul nostru se hraneste cu basme? Nici nu ingrasa, nici nu dauneaza grav sanatatii. Sunt atat de multe extreme infinit mai periculoase, incat se gandea sa propuna o lege prin care nicio masa sa nu treaca fara o poveste. Un fel de dictatura a jocului de cuvinte pentru nisele prea inguste ale sufletelor mari. Poveste in pasi de vals, 1, 2, 3. 1, 2, 3. Roua se transforma in verbe, luna in subiect, mirosul in cine stie ce alta forma inca neinventata de joaca.

Pentru el nu mai conta. O conta-biltate sau cont-abilitate? Ii era tot una. Povestile cu sani, povestile cu sex, povestile cu luna si sori, cu fluturi, cu zori. Cu baieti golani, cu pisici vargate, cu cersetori umili, cu bancheri stabili. Vorba sa: poveste sa fie. Cu rima, fara masura, incadrata in reguli stricte sau modernisto-alambicate-fara-sens-doar-poate-poate.

0 Responses to “Picaj c-o poveste in sevraj”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: